2013 YILI FAALİYETLERİ

• Merkez Danışma Kurulu’nun yeniden oluşturulması için tüm birimlerden temsilciler belirlendi.
  • Mart ayında iki ayrı toplantı düzenlenerek; Yönetim Kurulu üyeleri, Danışma Kurulu Üyeleri ile Fırat Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ’ın katıldığı bir toplantı gerçekleştirilmiştir.
  • F.Ü. Yapı İşleri Daire Başkanlığı ve Merkezimiz  2013 yılından itibaren tüm binaların engelsiz hale getirilmesi ve onarımlarda bu duruma özen gösterilmesi konusunda işbirliği sağlanmıştır.
  • “Herkes için Tasarım” adlı ders Üniversitemizin bazı bölümlerinde okutulmak üzere müfredata konulmuştur.
  • Üniversitemiz  tarafından İlimizde sportif faaliyet gösteren engelli öğrencilere Engelliler Haftası kapsamında ve derneklere tişört ve oyuncu forması hediye edilmiştir.
  • Engelliler Haftası münasebetiyle, 13.05.2013 tarihi itibariyle, ilimiz Öğretmen evinde bir panel düzenlenmiştir. Panele, Merkez Müdürü Prof. Dr. Hatice ERÖKSÜZ, Sosyolog Doç. Dr. İlknur Öner ve Psikiyatr Doktor Ömer  Deniz  Konuşmacı olarak katılmışlardır.
  • Elazığ İlinde Omurilik Felçliler Derneği öncülüğünde düzenlenen ve pek çok kişi ve kuruluş ile birlikte Fırat Üniversitesinin de destek verdiği 101 Akülü Sandalye kampanyası kapsamında, Üniversitemiz ortopedik engelli  öğrencilerinden birine akülü sandalye takdim edilmiştir.