2017 YILI FAALİYETLERİ

* AB tarafından desteklenen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Engelliler Konfederasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen "Engelleri Konuşarak Aşalım Çağrı Merkezi Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

10 Mart 2017 Cuma günü Elazığ Öğretmenevi Konferans Salonunda yapılan proje tanıtım toplantısına Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet CEBECİ ile Engelliler Araştırma  ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice ERÖKSÜZ katılmışlardır.10.03.2017

* 2016-2017 Eğitim Öğretim yılını yükseköğretimdeki engelli bireyler için "Engelsiz Erişim" yılı olarak kabul eden YÖK tarafından, yükseköğretim kurumlarında engelli bireylerin bütün mekânlara erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla "Engelsiz Erişim Çalıştayı" düzenlendi.

YÖK'te gerçekleştirilen Çalıştay'da üniversitelerdeki engelli öğrencilerin mekânsal ulaşılabilirlik konusu ele alındı. Yükseköğretim kurumlarının, engelli bireyler için fiziksel ulaşılabilirlikle ilgili yaptıkları düzenlemeler konusunda paylaşımlarda bulunulduğu çalıştayda bütün yükseköğretim kurumlarının yapması gereken düzenlemeler masaya yatırıldı.

YÖK Konferans Salonu'nda ilk kez düzenlenen çalıştaya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ,  ve YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Şişman, Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan ve Prof. Dr. Rahmi Er, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Eröksüz, Yapı İşleri Daire Başkanı Mehmet İnallı, Devlet üniversitelerinin Rektör ve Rektör Yardımcıları ile Engelli Öğrenci Birim temsilcileri ve yapı işleri daire başkanları katıldı. 02.05.2017

* Elazığ Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Engelli bireyler için farkındalık oluşturmak adına yapılan yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan Ahmet Aytar Meydanı’na kadar sürdü.

Yürüyüş esnasında engelli bireyler, ’Herkes bir engelli adayıdır, engelleri aşmak için el ele, bugün sağlıklısın peki yarın’ yazılı dövizleri taşıdı.

Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Fırat Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Eröksüz engelli bireyler ve aileleri katıldı. 10.05.2017

* 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve Anneler Günü dolayısıyla  Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi Kadın Kolları tarafından Sosyal Merkezde bir program gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Kadın Kolları Başkanı Günay Demirdağ, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Eröksüz, Kadın Kolları Yönetimi ve bayan akademik personel, Üniversitede eğitim gören engelli öğrenciler ve engelli personelle yemek programında bir araya geldi. 13.05.2017

* Fırat Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Fırat Kızılay Öğrenci Topluluğu tarafından Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonunda Engellilerle İletişim Uzmanı Mehmet KIZILTAŞ'ın konuşmacı olorak katıldığı “Engellilerle 360 İletişim” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Eğitim seminerine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Belediye Başkan Yardımcısı Mashar Ayaz, Fırat Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Eröksüz, Engelliler Dernek Başkanları, ilimizdeki sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, öğretim üyeleri, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.