2018 YILI FAALİYETLERİ

* Fırat Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla  müzik programı düzenlendi.

Programa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Eröksüz, Fırat Üniversitesi yöneticileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programda Fırat Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi olarak eğitimi sürdüren ve doğuştan engelli olan Erhan Karaman hayat hikâyesinden kesitler vererek, davetlilere müzik ziyafeti verdi. 04. 01.2018

* Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ile Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Üniversitede eğitim gören Engelli öğrencilere yemek programı düzenlendi.

Üniversite Evinde düzenlenen yemek programına, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Eröksüz, Engelli öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.

Yemeğe katılan öğrencilere Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, yemek sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

* 10-11 Mayıs 2018 tarihlerinde  Hacettepe Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı  12. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayına Üniversitemizden Engelli Öğrenci Birim Koordinatörümüz Prof. Dr. Hatice ERÖKSÜZ katılmıştır.

Çalıştayın Ana Teması; İstihdam Edilebilirliği Artırmak ve Toplumsal Katılım, Panel ve Tematik Oturumlarda; İşitme Engellilerde Teknoloji Kullanımı, İstihdam Edilebilirliğin Artırılması, Neredeyiz ve Geleceğe Bakış, İstihdama Geçiş, Toplumsal Katılım/Ayrımcılık, Ders Materyalleri ve Akıllı Sınıflar konuları tartışılmıştır.