2019 YILI FAALİYETLERİ

1) Üniversitemiz Engelliler Birimi, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü, Elazığ Şizofreni Dayanışma Derneği ve Engelsiz Fırat Öğrenci Topluluğu’nun destekleri ile 15 Nisan 2019 tarihinde, Uğur CANPOLAT (Program Yapımcısı, Ülke TV) ve Prof. Dr. Murad ATMACA (Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı) tarafından  “Ruhsal Hastalıklarda Geleneksel ve Modern Tedavi” konulu söyleşi programı düzenlendi.

2) Üniversitemiz Engelliler Birimi, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü, Elazığ Şizofreni Dayanışma Derneği ve Engelsiz Fırat Öğrenci Topluluğu’nun destekleri ile 15 Nisan 2019 tarihinde, Prof. Dr. Nino KVACHANTIRADZE (Devlet Konservatuarı YO) ve Aygün ÇAM (Türk Halk Müziği Sanatçısı)  tarafından Müzik Dinletisi programı düzenlendi.

3) 10-11 Nisan 2019 tarihlerinde Yeditepe  Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı  13. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayına Üniversitemizden Engelli Öğrenci Birim Koordinatörümüz Prof. Dr. Hatice ERÖKSÜZ  katıldı.

Çalıştayın Ana Teması; Farklılıklarımızla Değişiyoruz Gelişiyoruz, Panel ve Tematik Oturumlarda ise; Akademik Yaşamda Erişebilirlik, Mimari Erişebilirlik, İletişim, İstihdam ve EÖDK Birimlerinin İşleyişi konuları tartışılmıştır.

4) Mayıs 2019 tarihinde  Yüksek Öğretim Kurulun'da   "Engelsiz Üniversite   Ödül Töreni 2019 ve Yüksek Öğretimde Yeni Ufuklar Çalıştayı” na Üniversitemizden Engelli Öğrenci Birim Koordinatörümüz Prof. Dr. Hatice ERÖKSÜZ  katıldı.

5) 03 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi, Engelliler Birimi, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü ve Engelsiz Fırat Öğrenci Topluluğu'nun destekleri ile Yuvamız Özel Eğitim ve Elit Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile birlikte  çeşitli etkinlikler düzenlendi.

6) 03 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, Engelliler Birimi ile Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından, Engelli öğrencilere yemek programı düzenlendi.

Üniversite Evinde düzenlenen yemek programına, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Hatice Eröksüz, Engelli öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.

7) Engelliler Birimi, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Engelsiz Fırat Öğrenci Topluluğu ve Elazığ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile birlikte “Engelli Bireylere Yönelik Eğitim ve Seminer Tanıtım Programı” düzenlendi.

Programda:

1) Engelli bireyi iş hayatına atılacağı süreçte donanımlı hale getirme üzerine eğitim  konularını içeren eğitim konuları

2) İşkur, bireylerin iş arama faaliyetlerinde hangi konularda yardımcı oluyor?

3) Engelli bireylerimize uygun işkur faaliyetleri?

4) Engelli bireylerin işkur kayıtları nasıl yapılır?

8) 03 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, İl Valiliği, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Engelliler Birimi, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü ve Özel Rehabilitasyon Merkezi ile ortaklaşa “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı” düzenlendi.

9) TESYEV (Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı) tarafından 11 öğrencimize  burs verilmektedir. Ayrıca diğer özel vakıflar ve KYK tarafından da engelli öğrencilerimizin bir kısmına burs verilmektedir.

10) Engelsiz Fırat Öğrenci Topluluğu tarafından üniversitemiz engelli ve engelsiz tüm öğrencilerimiz ile birlikte sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarda etkinlik düzenlemektedir.